Het blijft wisselvallig!


Depressies, storingen en buienlijnen bevinden zich dicht in onze buurt. Het blijft dan ook nog een aantal dagen erg wisselvallig, waarbij ook de temperaturen wat tegenvallen. Tussendoor zijn er wel af en toe zonnige momenten. Op de lange termijn lijkt het hogedrukgebied der Azoren een uitloper uit te rollen naar onze streken. We zijn dan echter al in de helft van de maand.

Vrijdag (09/07) wisselen wolken en zon elkaar af. In de loop van de namiddag wordt de kans op een plaatselijke bui groter, maar op veel plaatsen kan het ook droog blijven. Het kwik bereikt 22 of 23 graden en de wind waait zwak tot matig uit het westen.


Zaterdag (10/07) is er reeds in de ochtend veel bewolking en komen er stilaan een aantal buien opzetten. Vooral na de middag zijn er stevige buien mogelijk, vergezeld van onweer. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 20. 


Zondag (11/07) is het vaak droog met ook wat zon. Er kan echter hier en daar ook een bui vallen.  De maxima liggen rond 22 graden. 

Maandag (12/07) staan er een aantal fikse buien op het programma. Er is daarbij ook kans op onweer. Het kwik bereikt 22 graden.


Dinsdag (13/07) krijgen we opnieuw een aantal buien te verwerken. De onweersdreiging is wel wat minder. Het wordt kouder bij 20 graden.


Pas op het einde van de week lijkt het wat droger en zonniger te worden bij maxima rond 22 of 23 graden. Een uitloper van het hogedrukgebied van de Azoren, zou dan over onze streken komen te liggen. Het is echter nog niet heel zeker of het hogedrukgebied tot bij ons kan geraken.

Plaats een reactie