Hogere temperaturen!


Onder invloed van een hogedrukgebied over het noorden van Frankrijk is het op korte termijn meestal droog. Een storing trekt op het einde van de week over onze streken en wordt nadien opnieuw gevolgd door hogedruk. Het weekend verloopt meestal droog en de temperaturen komen wat hoger uit.


Donderdag (14/10) wordt een overwegend droge dag met een afwisseling van bewolkte perioden en enkele opklaringen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 16 of 17 graden en de wind waait matig uit een westelijke richting.


Vrijdag (15/10) trekt een storing over onze regio met enige tijd regen. Na de middag wordt het droog en volgen er opklaringen. Het is wat kouder bij 13 graden.


Zaterdag (16/10) stijgt de luchtdruk en krijgt de zon wat meer ruimte. In de avond nemen de wolken echter toe. Het blijft droog en de maxima liggen rond 14 graden. De wind waait zwak uit het zuiden.


Zondag (17/10) is er meer bewolking en een drupje regen is niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog en het wordt wat warmer bij 16 graden.


Na het weekend wordt het erg wisselvallig met de ene dag regen of buien en de andere dag droger weer. De stroming wordt echter zuidelijk, waarbij er erg warme lucht wordt aangevoerd. Het zou zo maar eens 20 graden kunnen worden.

Zonnig weekend!


Dankzij de invloed van een hogedrukgebied met kern over Rusland kan de zon uitbundig schijnen in onze streken. Helaas blijft het zonnige weer niet aanhouden. Later op zondag schuift een storing vanuit het noordwesten over onze streken en na het weekend wordt het een flink stuk kouder en wordt de kans op een regenbui groter.


Vrijdag (08/10) verloopt de namiddag uitermate zonnig met nauwelijks wolken. Er staat een zwak briesje uit een oostelijke sector en de maxima bereiken een erg aangename 18 graden.


Zaterdag (09/10) zijn er enkele mistbanken mogelijk in de ochtend, maar de zon kan die al vlug wegbranden. Nadien blijft de zon aanwezig in het weerbeeld tot die in de avond achter de horizon verdwijnt. De wind is zwak en na een koude ochtend met slechts 7 garden, klimt het kwik tot een graad of 17.
Zondag (10/10) is het eerst flink zonnig. Later op de dag komen er meer wolken vanuit het noordwesten opzetten, maar het blijft overwegend droog. De wind draait naar het noorden en het wordt wat kouder bij 16 graden. 


Maandag (11/10) wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Hier en daar is een bui mogelijk, maar vaak is het droog. Het wordt wel gevoelig kouder bij 14 graden en de westen tot noordwestenwind spant aan tot matig.


Dinsdag (12/10) wordt het slechts 13 graden. Er zijn talrijke wolken, maar af en toe kan de zon ook doorbreken. Opnieuw is er kans op een plaatselijke bui en de wind waait matig uit het noordwesten.
De volgende dagen blijft het eerder koud bij 13 of 14 graden. Wolken domineren vaak en soms is er een bui. Af en toe is er echter ook ruimte voor wat zon. Ook de nachten verlopen koud bij minima rond 6 of 7 graden.

Regen, nadien weersverbetering!


Op korte termijn bepalen depressies en storingen het weerbeeld in onze streken. Bij momenten kan er zelfs flink wat regen vallen en staat er behoorlijk wat wind. Daarna komen we terecht onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied met kern over Rusland. Het wordt droger, zonniger en de zon kan het kwik ook wat hoger doen uitkomen. In de ochtend is er wel kans op mist.

Dinsdag (05/10) trekt een storing in de namiddag over onze streken met regen. Na wat zon in de voormiddag, neemt de bewolking vlug toe en volgt er na de middag regen. De wind wakkert aan tot matig en soms vrij krachtig met windstoten tot 60 km/u. Het kwik stagneert op 16 graden.


Woensdag (06/10) wordt een sombere dag met een afwisseling van droge perioden en periodiek regen of motregen. Pas in de avond wordt het droog. De maxima liggen rond slechts 14 graden en er staat een strakke wind met windstoten tot 65 km/u.


Donderdag (07/10) volgt er een weersverbetering. Het blijft droog en de zon kan geregeld door de hoge wolkenvelden heen schijnen. Er is weinig wind en de maxima komen uit op gemiddeld 176graden.


Vrijdag (08/10) is er flink wat zon. Na wat nevelslierten in de ochtend, kan de zon nagenoeg onafgebroken het weerbeeld domineren, nauwelijks gehinderd door wolken. Het kwik komt een graadje hoger uit bij 17 graden en er is weinig wind.


Het weekend wordt zonnig en vrij aangenaam bij maxima rond 17 graden. Op zondag zijn er wel enkele wolkenvelden. Na het weekend komt er meer bewolking opzetten en later nemen de regenkansen opnieuw toe.

Onstuimig weekend!

Een omvangrijk depressionair gebied ten westen van Schotland bepaalt het weer op korte en lange termijn in onze streken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht geregeld naar onze streken gestuurd. Slechts af en toe zijn er wat drogere intermezzo’s en er is vooral ook veel wind aanwezig. De nacht van zaterdag op zondag zou er wel eens erg veel neerslag kunnen vallen. Op de Noordzee komt er een heuse storm te staan. Het wisselvallige en winderige weer blijft ook na het weekend nog aanhouden. De temperaturen zijn eerder normaal voor de tijd van het jaar. 

Vrijdag (01/10) maken opklaringen steeds meer plaats voor toenemende wolken vanuit het westen Later wordt het betrokken en op het einde van de dag komt er regen opzetten. Er staat een meest matige zuid-zuidwestenwind en er zijn windstoten mogelijk tot 60 of 65 km/u. De maxima liggen rond 18 graden. 

Zaterdag (02/10) is het eerst droog met enkele opklaringen. De wolken nemen echter al vlug toe en de zon krijgen we dan nog slechts mondjesmaat te zien. In de avond gaat het hard regenen en waaien. Tot dan is het meestal droog bij maxima rond 17 graden en een matige zuidenwind. In de avond neemt de wind toe en zijn er windstoten mogelijk tot 70 km/u. 

Zondag (03/10) valt er een groot deel van de dag regen. Lokaal kan er veel regen vallen, tot 20 mm. Pas later in de namiddag wordt het droger. Het waait hard met windstoten tot 70 km/u en het kwik blijft steken op 16 graden. 

Maandag (04/10) wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Af en toe kan er een bui vallen, maar meestal is het droog. De wind doet het iets rustiger en de maxima liggen rond 17 graden. 

Dinsdag (05/10) komt een volgende storing opzetten met regen. Na de middag wordt het droog vanuit het westen en is er nog even wat zon. De maxima liggen rond 16 graden en er staat opnieuw veel wind met windstoten tot 60 of 70 km/u. Ook de volgende dagen blijft het erg wisselvallig en winderig bij maxima rond 17 graden. In het weekend wordt het wat zachter en na het weekend lijkt het droger te blijven.

Herfst

Met een westelijke luchtstroming staat er erg wisselvallig en winderig weer op het programma, waarbij droge dagen afwisselen met perioden van regen of buien. Bovendien wordt er vrij koele lucht aangevoerd en is een trui of jas aan te raden. We zijn plots in de herfst aanbeland en daar komt voorlopig nog geen verbetering in.


Woensdag (29/09) trekt een storing met regen en wind in de voormiddag over onze streken. Na de middag wordt het tijdelijk droger met opklaringen, maar nadien zijn er ook enkele lokale buien mogelijk. Het kan bij momenten flink waaien met windstoten tot 60 km/u. Het kwik presteert ondermaats bij slechts 14 graden.


Donderdag (30/09) wordt een overwegend droge dag met een afwisseling van zon en wolken. Er staat wel nog een strakke zuidwestenwind met windstoten tot 50 km/u en de maxima zijn ook eerder laag bij 16 graden. 


Vrijdag (01/10) gaat het nog wat harder waaien met windstoten tot 60 km/u. Een regenzone meldt zich in de namiddag aan vanuit het westen. Tot dan is het droog met eerst opklaringen, maar later steeds meer wolken. Het kwik bereikt een graad of 16.


Zaterdag (02/10) kan het met wat geluk tot de avond droog blijven. Opklaringen maken in de ochtend plaats voor toenemende wolken en na de middag is het meestal betrokken. Het wordt wel wat zachter bij 18 graden, maar er staat nog steeds een strakke wind.


Zondag (03/10) wordt een regendag. Het is zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Pas later in de namiddag wordt het wat droger. De maxima liggen rond 15 graden en het gaat hard waaien met windstoten tot 60 of 70 km/u.


Na het weekend is het eerst nog wisselvallig met een afwisseling van zon en enkele buien.  Daarna lijkt het wat droger te worden en ook de tempreraturen komen wat hoger uit bij gemiddeld 18 graden.

Weersverandering!


Het aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.


Donderdag (23/09) verloopt de eerste helft van de dag met veel zon. Na de middag komt er steeds meer bewolking opzetten vanuit het noorden en later is er nauwelijks nog ruimte voor de zon. Het blijft wel overwegend droog en het is vrij zacht bij maxima rond 21 graden. De westenwind spant na de middag aan tot matig.


Vrijdag (24/09) wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is het zwaar bewolkt, maar af en toe is er ook wat meer zon. Later in de namiddag krijgt de zon meer ruimte. Ook nu is het meestal droog en de maxima liggen rond 21 of 22 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.


Zaterdag (25/09) stijgt de luchtdruk en de zon krijgt opnieuw wat meer ruimte. Het blijft daarbij droog tot de avond, maar in de avond nemen de wolkenvelden toe en in de nacht zijn er buien mogelijk. Het kan 22 graden worden en de wind waait zwak uit het zuiden.


Zondag (26/09) zijn er wolkenvelden, maar ook zonnige perioden. Een groot deel van de dag verloopt droog, maar naarmate de namiddag vordert, wordt de kans op een plaatselijke onweersbui groter. Het wordt nog wat warmer bij 23 graden en de wind is matig.


Maandag (27/09) trekt een storing over onze streken met veel wolken en perioden van regen.  Na de middag is het droger met ook wat zon, maar een enkele bui is nog mogelijk.  Het wordt kouder bij 18 graden en er staat een strakke westelijke wind.


Na een droge dinsdag, wordt het de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld regen of buien. Tussendoor zijn er ook wel droge momenten met wat zon, maar vrijwel iedere dag wordt er neerslag verwacht. De temperaturen komen ook een stuk lager uit bij maxima rond 15 of 16 graden.

Na regen komt zonneschijn!


Een storing schuift vandaag over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de doortocht van deze storing, kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren tot over onze regio doordringen. Het wordt droog en er zijn opklaringen. Er wordt dan wel wat koelere lucht aangevoerd, maar de temperaturen zijn eerder normaal voor deze periode van het jaar. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.


Woensdag (15/09) is het bewolkt met periodiek regen. Er bestaat een kleine kans op een donderslag. Later in de namiddag wordt het droog en tegen de avond zijn er ook enkele opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 21 of 22 graden en er is weinig wind.


Donderdag (16/09) zijn er bij momenten vrij veel wolken, maar het blijft meestal droog. Er is echter ook wel ruimte voor wat zon. Het is een fractie minder zacht bij 20 graden.


Vrijdag (17/09) wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft droog en het kwik klimt tot 21 graden. De wind is zwak.


Zaterdag (18/09) komt een storing vanuit het westen opzetten. De ochtend verloopt droog, maar de wolken nemen gestaag toe. Na de middag gaat het regenen of vallen er buien. De maxima liggen rond 21 graden.


Zondag (19/07) is het vaak droog, maar soms is er ook veel bewolking en kan er een bui vallen. Het kwik bereikt 20 graden.


Na het weekend lijkt een droge periode aan te breken met stilaan ook wat meer zon. De temperaturen komen wel iets lager uit en liggen meestal tussen 18 en 20 graden. Ook de nachten worden wat kouder.

Rustig septemberweer!


Na de doortocht van een actieve storing vanuit het zuiden met lokaal soms hevig onweer, wordt het de komende dagen rustig septemberweer. De neerslagkansen beperken zich slechts tot enkele dagen en de temperaturen zijn vrij aangenaam.


Vrijdag (10/09) zijn er talrijke wolken, maar het is droog in de vroege ochtend. Vanuit het zuiden komen er echter buien opzetten, die nog voor de middag de regio bereiken. Na de middag zijn de buien frequenter aanwezig en is er ook kans op onweer. Het is drukkend warm bij maxima rond 23 graden.


Zaterdag (11/09) kan de zon in de ochtend even tevoorschijn komen. Nadien neemt de bewolking toe en valt er af en toe een bui of een spat regen. Meestal blijft het echter droog, maar na de middag overheersen de wolken het weerbeeld. Het is wat koeler bij 21 graden en de westelijke wind spant aan tot matig.


Zondag (12/09) waait er een zwak briesje uit het zuidwesten. Er zijn veel hoge en middelhoge wolkenvelden, maar er is ook flink wat ruimte voor de zon. Het blijft droog en de maxima liggen rond 21 graden.


Maandag (13/09) wordt een rustige dag, althans wat het weer betreft. Zonnige perioden wisselen af met wolkenvelden en het blijft droog. De wind draait naar het oosten en is zwak.


Dinsdag (14/09) komen er meer wolkenvelden opzetten, maar het lijkt droog te blijven tot de avond en het wordt wat warmer bji 24 graden. De wind waait zwak uit het zuidoosten.


Na een onstuimige woensdag met enkele onweersbuien, breekt een periode aan met rustig weer. Wolkenvelden wisselen af met wat zon en de maxima liggen rond 20 graden. Op een enkele bui na, blijft het ook meestal droog.

Bijzonder warm!


Met aanvoer van droge en warme landlucht vanuit het zuidoosten wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over het oosten van Europa. Een depressie met bijhorende storingen in de golf van Biskaje zet koers naar onze streken en zorgt voor kentering in het weer vanaf donderdag. Het wordt dan onweerachtig en later ook minder warm.

Dinsdag (07/09) wordt het erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 27 en mogelijk zelfs 28 graden. De zon is van de partij, maar er zijn ook enkele hoge en middelhoge wolkenvelden. Er staat een zwak, later matig briesje uit het oosten.


Woensdag (08/09) wordt de warmste dag van de week bij maxima rond 27 of 28 graden. Mogelijk kan 29 graden bereikt worden. Er is veel zon en het blijft droog. De zuidoostenwind spant na de middag aan tot matig.


Donderdag (09/09) komen er vanuit het zuiden meer wolken opzetten en in de loop van de dag kan er lokaal een bui, eventueel met onweer ontwikkelen. Er is zelfs kans op een hevige onweersbui. Het wordt drukkend warm bij 25 graden. 


Vrijdag (10/09) zijn er behoorlijk wat wolkenvelden en is er slechts af en toe zon. Er vallen een aantal buien, lokaal hevig met onweer. Tussendoor zijn er echter ook langere droge perioden. Bij een matige zuidwestenwind liggen de maxima rond 23 graden.


Het weekend verloopt wisselvallig met een aantal buien. De onweersdreiging neemt daarbij wel af en tussendoor zijn er ook droge perioden met wat zon. Het wordt minder warm bij maxima rond 20 graden. Ook na het weekend is het eerst nog wisselvallig, maar nadien blijft het meestal droog en kan het kwik weer enkele graden klimmen.

Nazomertje!


Een hogedrukgebied dat al dagenlang kampeert nabij Schotland, trekt naar Oost-Europa en stuurt in een oostelijke luchtstroming, droge landlucht naar onze streken. Hierdoor krijgt de zon flink wat ruimte en gaan de temperaturen de hoogte in. Later volgende week wordt de stroming zuidoostelijk en later zuidelijk. De aangevoerde lucht wordt dan nog wat warmer. In de tweede helft van de week kunnen storingen onze regio bereiken en neemt de kans op onweer toe.


Zaterdag (04/09) kan het even duren alvorens nevel en lage wolken zijn opgeruimd in de ochtend. Nadien breekt de zon door en wordt het flink zonnig. Er zijn wel enkele stapelwolken, maar het blijft droog. Bij een zwak briesje uit het noordoosten liggen de maxima rond 23 graden.


Zondag (05/09) wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af in de ochtend. Later is er meer zon en het wordt wat warmer bij maxima rond 24 of 25 graden. Het blijft droog en de wind waait zwak uit het noordoosten.


Maandag (06/09) is er kans op nevel en mist in de ochtend met lage wolken. Nadien zijn er nog behoorlijk wat wolken aanwezig, maar de zon kan ook af en toe doorbreken. Het blijft droog en het wordt opnieuw warm bij maxima rond 25 graden.


Dinsdag (07/09) krijgt de zon meer ruimte om tevoorschijn te komen, vooral na de middag. Er is nauwelijks wind en de temperaturen zijn opnieuw zomers bij 25 of 26 graden. 


Woensdag wordt waarschijnlijk de warmste dag met 28 graden. In de avond is een warmteonweer mogelijk. Vanaf donderdag wordt het meer wisselvallig met kans op buien en onweer en vanaf vrijdag wordt het wat minder warm bij 23 graden.